Tänka

Vi har alla en egen värdegrund som vi lever utefter, även om vi inte alltid är så bra på att tydligt beskriva den. Värdegrunden representerar de behov vi har, vilka måste uppfyllas för att vi ska kunna leva ett liv som ger oss mening – värdegrunden definierar hur vi vill leva våra liv. Det är bara när vår livstil stämmer överens med vår värdegrund som vi kan vara verkligt lyckliga. Så ta dig tid och tillfälle att ifrågasätta om du lever ditt liv på ett sätt som gör dig lycklig.

Om du är missnöjd med ditt liv och de val du gjort kommer din ”kamp och flykt respons” aktiveras mer ofta än vad som är hälsosamt för dig. Din kropp skiljer inte på olika sorters stress vare sig de är fysiska, mentala, känslomässiga eller själsliga stressfaktorer. Alla faktorer adderas ihop och när det blir för mycket säger kroppen ifrån.

Livet är som en bumerang och du får alltid tillbaka precis det du kastar ut. Om du ger kärlek, kommer du att få tillbaka kärlek. Om du ler, så kommer någon att le tillbaka etc.

 

tanka

 

Försök att tänka positivt istället för negativt så ofta som möjligt och livet kommer att bli mycket roligare! Tro på dig själv och var stolt över vem du är, inte för allt du gjort eller inte har gjort så här långt i livet. Du kommer att träffa dig själv varje dag i framtiden så varför inte börja älska dig själv som om du vore din bästa vän? Lär av gårdagen, lev idag och ha hopp om framtiden.

Det är en universal sanning att du inte kan ta hand om andra bättre än du kan ta hand om dig själv. Så jobba i första hand med ditt eget sätt att vara, tänka och uppträda, innan du försöker att hjälpa andra.

Fler artiklar

Comments are closed