Dag 59 – Snön försvann och inspirationen likaså

Hej!

Snön försvann dagen efter den kom, och jag tappade helt inspirationen att skriva. Nu kommer jag inte kunna “skriva ifatt”, utan det får bli inlägg i 100 dagar, utan något krav på att det sker dagliga uppdateringar. Vissa dagar kanske jag skriver flera inlägg, andra inga. Det är ju så här livet är, man bestämmer sig för något och sedan får man korrigera det beslutet med tiden, så att det fungerar i vardagen.

Stress skulle lätt byggas upp om jag i detta läge känner att jag måste skriva ikapp 9 dagar asap. Då skulle jag känna mig urstressad. Nu tar jag ett steg tillbaka och försöker anpassa mitt skrivande efter rådande omständigheter. Jag vet att när saker hamnar i en hög eller på “to do-listan” och aldrig hinns med, så blir känslan att inte klara av något man bestämt sig för väldigt påtaglig och det i sig orsakar stress och besvikelse. Det blir som en ond cirkel. Istället kan man ta ett steg tillbaka och se på situationen med perspektiv och hantera den därefter.

Det ligger så mycket stress i bakgrunden i våra liv idag, jag brukar jämföra det med program som man inte använder, men som får datorn att bli varm och surra ilsket. Dessa program kan man stänga av så att datorn slipper få slut på batteri på en kvart. Det samma gäller dig och mig. Bort med bruset och fram med fokus på det som är viktigt. Hur gör man det då brukar folk fråga mig. Det finns så klart olika sätt, men jag rekommenderar alla att meditera regelbundet, ta promenader i naturen eller bara ligga en stund på soffan utan att någon/något stör. Då klarnar tankarna och det blir lättare att ladda om och ladda rätt! Det gäller att hitta ett sätt som funkar för en själv. Vi är ju alla olika!

Dagens tanke: Hur hanterar du vardagens brus?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *