Dag 56 – HarmoniExpo och Allt för Hälsan 2017

Hej!

Nu har jag varit ute och botaniserat på två olika mässor och hämtat mycket inspiration! Jag finner det dock otroligt intressant att man väljer att ha en sådan tydlig innehållsfördelning på HarmoniExpo respektive Allt för Hälsan. HarmoniExpo höll till i Solnahallen i slutet på oktober emedan Allt för Hälsan kördes tillsammans med Sthlm Food & Wine och Acadermia på Stockholmsmässan förra helgen.

Både HarmoniExpo och Allt för Hälsan bjöd på riktigt bra föreläsningar och många intressanta utställare. HarmoniExpo marknadsför sig att vara en alternativmässa för Kropp och Själ emedan Allt för hälsan säger sig vara den ledande livsstilsmässan inom hälsa. Det är här jag blir lite förvirrad! Man har på något sätt kopplat bort själen, det andliga, från Allt för Hälsan. Eller har man det? Vad är skillnaden mellan Kropp och Själ respektive Livsstil i mässvärlden?

 

I praktiken visade det sig bli en ordentlig skillnad mellan mässorna, men också en del likheter. Jag tänkte ge några exempel från vad som erbjöds i form av föreläsningar:

HarmoniExpo: Första hjälpen för högsensitiva, Örternas magiska kraft, Guidad Helande Meditation, Hitta vägen till kärleken! – Beteendevetenskap, Bryt negativa mönster – lev ett friare liv, Själsresor och högre medvetandetillstånd och Reconnective healing – Må bra till kropp och själ.

Allt för Hälsan: Med sinnena i Hälsoträdgården, Hälsosam superstart, Lyft upp Qi – en introduktion, Smartare val för din livsstil. Enkla verktyg för stärkt hälsa!, Träna för livet, Kroppsspråkets hemligheter och Stressa ner med yinyoga.

HarmoniExpo hade ett stort fokus på healing, emedan Allt för Hälsans fokus var kost och träning. HarmoniExpo erbjöd Sveriges elit i andlig vägledning, där den nyfikne t ex kunde fråga hur framtiden ser ut emedan Allt för Hälsan erbjöd senaste trenderna inom kost, kosttillskott och träning.

Gemensamt var t ex mindfulness, meditation, stresshantering, avslappning och massage. En tydlig röd tråd! Där någonstans mellan kropp och själ möttes innehållet från de båda mässorna. Att försöka hitta en livsstil som fungerar i dagens samhälle, med fokus på att individen måste hitta ett hållbart sätt att ta hand om sig själv.

Dagens tanke:

Varför körs inte dessa mässor ihop?

Jag tycker personligen att HarmoniExpo passar bättre ihop med Allt för Hälsan än vad Sthlm Food & Wine och Acadermia gör!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *