Dag 52 – Holistisk barnuppfostran

Hej,

Jag lyssnade precis på ett Ted Talk som handlade om hur vi människor utvecklas och vad som är viktigt under de tidiga åren i livet. Flera brittiska studier visar ungefär samma resultat, nämligen att det är viktigt att inte starta sitt liv i fattigdom, för då är risken större att man inte får det bra senare i livet. Vidare och än mer viktigt är att samtliga studier visar att föräldrarna har en oerhört viktig roll under barnets första år. Oavsett om du är fattig eller rik.

För mig att dessa resultat så självklara! Ger man sina barn mycket kärlek, trygghet och support samt visar att man är intresserad av vad som händer i deras liv – varje dag, så blir det bra! Ju mer du som förälder pratar med och lyssnar på ditt barn, desto mer främjar du deras framtida liv. Vem vill inte ge sitt barn de bästa möjliga förutsättningar? Vilken förälder vill inte att ens barn ska må bra varje dag? Ett barn i balans är inget man bara får, det tar tid, energi och kräver en del kunskap från föräldrarnas sida om hur vi som människor fungerar.

Barnet följer sin ledare, precis som vilket flockdjur som helst och det är större sannolikhet att hälsosamma föräldrar fostrar sina barn till en hälsosam livsstil. Och således får barnet en bra start! Detta skrev jag redan om när jag startade upp min hemsida för X antal år sedan. Lite komiskt att det ska behövas åtskilliga studier för att visa att det är så.

Dagens tanke:

Ger du dina barn tillräckligt mycket kvalitetstid? Pratar ni med varandra, lyssnar du på vad ditt barn har att säga, läser du böcker för ditt barn, upptäcker ni nya saker tillsammans?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *