Dag 46 – Favoritpresenten

Godkväll,

I fredags fyllde äldsta dottern år. Sedan ett par år tillbaka har vi börjat ge barnen upplevelser istället för prylar. I detta materialistiska samhälle känns det som ett klokt val. Självklart blir det några paket också, men det som vanligtvis uppskattas mest är det vi kallar “Mammadag”, “Pappadag” och “Familjedag”. Vi föräldrar bestämmer när och vad vi ska göra på de olika dagarna (barnen får såklart ha önskemål!). Ibland infaller dagarna ganska nära födelsedagen, andra gånger får man vänta på sina speciella dagar. En mammadag kan t ex innebära lyxfika på café, biobesök eller pedikyr/manikyr emedan en pappadag oftast har ett sporttema såsom skridskoåkning, kolla på någon live idrott etc. Det speciella med dessa dagar är att man får vara alldeles ensam utan syskon och göra något med en mycket närvarande förälder som inte är uppäten av att checka av telefonen stup i kvarten eller svara på mail.

Vi hade Olivias familjedag redan idag. Det är höstlov och hela familjen åkte till ett äventyrsbad. En mycket trevlig dag med nöjda barn och föräldrar! Andra familjedagar har tagit oss på utflykt till havet, till SF Zoo eller Astrid Lindgrens Värld. Spridda skurar, men med tema att “ruva på familjen” som min nyfunna tyska väninna skulle ha uttryckt sig:-) Man umgås och har trevligt tillsammans med familjen.

Dagens tanke:

Vilken typ av födelsedagspresent uppskattar du själv bäst?

 

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *