Dag 44 – New Energy och VAB

Godkväll,

Det är tredje veckan i rad som jag är hemma med sjuka barn. Inget allvarligt, men ändå så pass att det inte funkar att vara i skolan respektive dagis. Att kombinera VAB med att starta upp New Energy här i Sverige är inte optimalt. Det är inte lätt att bocka av möten och telefonsamtal när minstingen har 40 graders feber. Tanken är ju att man ska kunna vara hemma i Sverige när barnen är sjuka, men dessvärre har jag inte kommit in i det systemet ännu, utan blir helt utan inkomst dessa dagar. Och nu börjar det bli många VAB-dagar, vi åker tydligen på alla höstvirus som existerar i vår närhet.

Det jag är mest frustrerad över är att det är oerhört svårt att kombinera mitt nystartade företag med små barn. Det hade ju varit så mycket enklare att ta ett “vanligt” jobb, att inte behöva vara igång 24/7 för att få ihop vardagen, men drivkraften att få det att fungera finns fortfarande, även om jag har börjat titta på lösningar där jag kombinerar eget företagande med någon typ av annan anställning.

Just nu befinner jag mig i trygga Sverige, fast jag är inte inkluderad i trygghetssystemet. När man varit utskriven och sedan “flyttar hem” igen, måste man ju börja om från noll. Frustrerande ekvation, men tydligen priset man får betala när man kommer tillbaka.

 

Jag har ju så många roliga och spännande samarbeten på gång just nu, med lite is i magen och en gnutta tålamod kommer det bli toppen! Så länge drivkraften finns här och lusten att få New Energys ideér att fungera, så kommer jag att köra på, i en eller annan utsträckning! Jag hoppas bara jag får tid och möjlighet att arbeta med företaget såsom jag tänkt från början.

Dagens tanke:

Drömmer du om att starta eget? Vad håller dig tillbaka?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *