Dag 40 – Halloween närmar sig

Godkväll,

I Kalifornien är Halloween en oerhört stor och uppskattad högtid. Jag skulle vilja påstå att Halloween till och med är större än självaste julen! I samband med Halloween är det bland annat parad i skolan, höstfestival, pumpkinpatch och många dekorerade trädgårdar. Nästan alla barn klär ut sig och det är till skillnad från här i Sverige inga spöken, monster och läskiga varelser, utan snarare prinsessor, seriefigurer, hemmagjorda söta kombinationer och en och annan Pikachu. Farligare än bilden nedan blir man inte!:-)

På morgonen är det alltid parad i skolan och alla föräldrar är där och ser på och alla barn är med. Senare samma dag är det först Halloweenfest i klassrummen, sedan höstfestival, organiserade av föräldrar och väldigt uppskattade. På kvällen är det alltid “trick or treat” och man går runt från hus till hus, det ena mer dekorerat än det andra. Det tog oss några år innan vi insåg att det är bäst att gå till hus som ligger lite off, men som fortfarande är tända (det betyder att man är med i leken). De är de bästa godisutgivarna, där får man helt klart mest godis. Efter en helkväll hade man sedan godis som räckte till Halloween året därpå.

I Sverige pratas det om spökvandringar, om man överhuvudtaget nämner Halloween. En sak som är säker är att det kommer definitivt inte motsvara vad vi är vana vid.

Dagens tanke:

Vad betyder Halloween för dig?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *