Dag 38 – Ikigai!

Hej!

Jag sitter och går igenom mina öppnade flikar på datorn och inser att jag har haft en flik öppen väldigt länge, säkert sedan i våras. Ibland har jag tittat på bilden och funderat lite kring den, men för det mesta har den bara varit där i bakgrunden.

Ikigai är japanska och betyder “a reason for being” eller “en anledning att vara”. Ikigai förklarar på ett intressant sätt vad som krävs för att man ska känna sig tillfreds med livet. De olika aspekterna “Vad är jag bra på?”, “Vad älskar jag?”, “Vad behöver världen?” och “Vad kan jag få betalt för?” finns med i de yttre cirklarna och svaren bildar sedan tillsammans min passion, mission, profession och mitt yrkesval. I mittpunkten där allt möts finner jag Ikigai. Hamnar jag strax utanför mittpunkten kommer det att saknas mig något och min “anledning att vara” blir inte tillfredsställd, jag är alltså inte nöjd med min anledning att vara här och nu. Ju mer jag tittar på bilden, desto mer intressant finner jag den. Fliken kommer inte att stängas än på ett tag, den får ligga öppen, så jag kan kika in emellanåt för att påminna mig om ingredienserna och propotionerna som krävs för att finna Ikigai.

Dagens tanke:

Har du funnit Ikagai? Vad skulle krävas för att du skulle nå mittpunkten?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *