Dag 37 – Bra råvaror är A och O

Hej!

Nu var det länge sedan jag skrev om vad vi stoppar i munnen. Idag kan jag bara återigen konstatera att det goda ligger i den enkla som jag tidigare påpekat. Har man bara bra råvaror smakar maten helt fantastiskt. Åt en bit torsk till lunch, endast kryddad med lite salt och vitpeppar. Fisken smälte i munnen och hela jag kände mig så glad och tillfreds.

Nu står jag och förbereder en köttfärssås inför kvällen och det luktar gott i hela huset. För några helger sedan bunkrade vi frysen med bra råvaror. Vi besökte en skördefest i Dalarna och råvarorna därifrån är helt magiska. Det påminner mig om när jag var liten och vi åkte ut på ön för att köpa fisk direkt från fiskargubben själv. Vad vi köpte berodde på vad han lyckats få med sig tillbaka från havet.

Eller när vi köpte en halv gris eller en 1/4 ko direkt hos bonden. Då fick man också en uppfattning om det var bra förhållanden och således bra kött vi fick med oss. Det är stor skillnad jämfört med att gå ner på ICA eller COOP. Jag säger inte att råvarorna där är dåliga, men för mig som konsument känns det så mycket bättre att handla både lokalt och av producenten direkt. Föredrar att åka ut till gårdar i min närmiljö och köpa vad som erbjuds för säsongen och därefter experimentera med olika kombinationer av grönsaker, frukter, bär, honung, oljor och köttprodukter. Det behöver inte vara så svårt att laga god och nyttig mat, så länge råvarorna håller hög kvalitet!

Dagens tanke:

Vad är det enklaste, godaste och mest näringsrika du lagar till vardags?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *