Dag 35 – Mysfika på Grassagården

Godkväll,

Jag spinner vidare på bra sätt att hantera höstrusket. När största dottern kom hem efter skolan spontanfikade vi på Grassagården. Och det blev sådär urmysigt och fikat smakade utmärkt! Vi småpratade om veckan som varit och bara njöt en stund.

Ibland behövs det inte mer än en sisådär 45 minuter för att boosta ny energi. Det har alltid varit viktigt för mig att ge mina barn ensamtid med mamma. Det behöver inte vara så komplicerat, ibland blir det en fika, andra gånger en promenad eller en spel- eller pysselstund. Målet är att jag får möjlighet att checka in och se så att allt är bra med dem samtidigt som barnet får möjlighet att vara med mig utan att bli avbruten av någon annan eller något annat. Fokuset ligger bara på barnet den stunden. Det tycker jag är superviktigt och det är såklart väldigt uppskattat!

Vi försöker även få till detta varje kväll när det är läggdax. Om både jag och min man är hemma brukar vi ta varsitt “litet” barn och läsa och sjunga för dem i olika rum. Och sedan får största dottern umgås med oss en stund efter att småsyskonen har somnat. Också mycket uppskattat av både barn och oss vuxna!

Dagens tanke:

För dig som har mer än ett barn, tycker du också att det är viktigt att umgås med ett barn i taget emellanåt?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *