Dag 32 – Att skriva om sig själv i tredje person

Godkväll,

Har du någonsin skrivit eller pratat om dig själv i tredje person? Det känns ganska suspekt! Särskilt när man skriver om sig själv i ett säljande syfte. Nu när jag bygger upp min verksamhet från grunden var det just en sådan uppgift jag fick tidigare idag:

“Johanna är certifierad yoga- och gravidyogalärare, holistisk livsstilscoach och doula. Hon brinner för allt som har med förebyggande hälsa att göra, har ett särskilt fokus på att hjälpa gravida kvinnor och ser yogan och naturen som bästa källorna för att tanka ny energi och bibehålla en balans i vardagen.”

När vi pratar med oss själva i tredje person så används hjärnan lite annorlunda än vad den gör när vi tänker i jag-form. Vi kommer lite längre från jaget, lite längre från de omedelbara känslorna. Vi får lite distans till oss själva och det som händer. Och allt det här är ju bra, allt det här hjälper oss. När vi får perspektiv på saker och ting är de mycket lättare att hantera. Även om uppgiften i sig kändes suspekt, blev resultatet mycket bra. Jag gillar den där Johanna, skulle gärna träffa henne och höra mer om vad hon har att förmedla:-)

Dagens tanke:

Om du inte har testat att skriva eller prata om dig själv i tredje person än, ber jag dig försöka och sedan berätta för mig hur det kändes!

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *