Dag 31 – Drömmar och visioner

God kväll,

I lördags morse vaknade jag upp mitt i en dröm. Jag befann mig på en halvö omgiven av korallblått varmt vatten. Där låg jag och snorklade och de allra vackraste fiskarna jag någonsin sett simmade runt mig. Det var så fridfullt, vackert och varmt. Ett riktigt paradis.

Men jag var bara där i min dröm, sakta vaknade jag upp till en annan verklighet.

Det är intressant det där med drömmar, hur mycket vi kommer ihåg av dem eller tvärtom hur mycket vi inte kommer ihåg. För visst drömmer vi, det gör vi alla, varje natt. Men det är sällsynt att vi kommer ihåg drömmarna på det sätt som jag gjorde i lördags. Den drömmen påverkade mig hela dagen och påverkar mig fortfarande. Jag plockar fram känslan jag hade i drömmen, när det regnar för mycket ute eller när jag känner mig splittrad. Och det funkar. Jag känner mig genast bättre till mods. Undrar just hur drömmar som vi inte kommer ihåg påverkar oss? Kan de vara en orsak till att vissa dagar är tuffare eller bättre än andra?

Dagens tanke:

Hur påverkar du dina drömmar och hur påverkar de dig?

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *