Dag 30 – Möte med mig själv

God kväll,

I min kalender idag var “Möte med Johanna” inbokat. Dessvärre gjorde jag precis som man absolut inte ska göra. Jag nonchalerade det mötet och gjorde något som jag kände var mer akut. Jag försökte hinna ifatt och bocka av från min långa to do lista. Nu sitter jag här på kvällen och funderar på hur jag kunde vara så dum. Den där to do listan kommer ju alltid att finnas där, bara med lite olika innehåll från dag till dag. Jag skulle aldrig strunta i och nonchalera ett möte med någon annan om det står inbokat i min kalender, så varför prioriterade jag bort mötet med mig själv idag?

Jag behöver verkligen tid att andas, att bara få vara Johanna, för om jag inte får det, då kan allt annat få vara också. Det är så viktigt att hinna med att checka in med sig själv och fundera på om man är på rätt väg. Om man följer de mål man har satt upp eller om man ändrat riktning och kör åt något annat håll. Eller ännu sämre, man inser att man står och stampar eller bara går runt i cirklar. Prioriterar man bort att möta sig själv emellanåt och väljer att bara köra på eller göra något annat istället, kommer det alltid ifatt en förr eller senare.

Jag behöver dessutom hitta en plats, där jag kan boosta energi. Jag har inte hittat den platsen ännu. Det kan ta lite tid. Oftast hittar jag dessa platser ute i naturen, på ett ställe där jag kan få vara själv. Det får gärna vara en vacker plats och jag är säker på att det finns många sådana platser runtomkring där jag bor, men jag har inte hunnit leta upp en enda ännu och det börjar kännas. Jag har inte tänkt på hur viktigt det var för mig att åka ut till Rancho eller Shoreline när jag bodde i Silicon Valley. Men det var där jag boostade min energi innan vi flyttade. Nu tänker jag kombinera “Möte med Johanna” med att försöka hitta en vacker plats i mitt närområde. Fast det får bli nästa vecka. För nu är det helg och då är det familjefokus. Men nästa vecka blir det definitivt minst ett “Intensivmöte med mig själv” för det behöver jag och det behöver familjen.

Dagens tanke:

När hade du ett möte med dig själv inbokat senast?

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *