Dag 28 – Vi är små energivarelser!

Godkväll,

Vilket snyggt ord, energivarelser! Kanske borde det särskrivas eller åtminstone delas av med ett bindestreck? Hur som helst, vi lever i en värld full av energi och vi själva är också en del av den världen.

Tidigare idag, under ett uppdrag, fick jag verkligen känna på hur tydligt denna energin kan förändras och hur snabbt det kan gå. Vi har under några dagar suttit 10 personer på ett större kontor och det har varit en väldigt positiv energi, trots ett urtråkigt uppdrag. Vi har jobbat på och har på något sätt fått det tråkiga att kännas helt ok. Nu när uppdraget närmar sig sitt slut får vi plötsligt höra att vi inte ska få någon ersättning för sista dagen. Eftersom vi jobbat på så bra kommer arbetsuppgifterna att ta slut tidigare än beräknat. När det beskedet nådde oss på kontoret var det som att luften fullkomligt gick ur rummet. Det gick nästan att ta på energin. Alla började jobba långsammare, den positiva andan bara försvann och ingen kände sig längre motiverad att göra ett bra jobb. Skadan var redan skedd när arbetsgivaren upptäckte hur vi som arbetade tog det hela. Trots försök att reparera skadan från arbetsgivarens sida gjorde det ingen skillnad på energin i rummet.

Det finns mängder med exempel på hur energin kan förändras snabbt. Du har säkert känt av när någon person kommit och bara slukat din energi eller när någon annan gör dig stressad bara genom att vara i samma rum som dig. Du har säkerligen också erfarenhet av hur olika miljöer påverkar dig på olika sätt. Allt runt omkring oss är energi och vi är egentligen bara små komplexa energivarelser!

Dagens tanke:

Hur påverkas du av och hur påverkar du energin runt omkring dig?

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *