Dag 16 – Dagens besök på Gripsholms Slott

Hej!

Vi tog långhelg! Barnens skola har varit stängd idag pga utbildningsdag för lärarna, så jag tog tillfället i akt och körde mamma-skola istället:-) Vi åkte till Gripsholms Slott för att få se kungar, drottningar, prinsar och prinsessor. Jag såg även till att vi fick en guidad rundtur på engelska. Eftersom det är lågsäsong var det inte många där. Ingen av oss hade besök slottet tidigare. Många bilder var det på väggarna och många rum fick vi se. Vi hade sådan tur att vi fick en privatvisning. Guiden var mycket duktig och höll intresset uppe hos samtliga barn. Ungefär halvvägs in i turen frågar guiden om vi har några frågor eller funderingar. Ellen svarar snabbt: – “I love My Little Pony!” Det tog en stund innan guiden uppfattade kommentaren, tror nog att hon tänkt sig en fråga eller kommentar kring hennes presentation.

Ellen fortsatte prata om Twilight och alla andra ponnyer innan guiden tog över och fortsatte prata om kungar och drottningar:-)

Jag skulle så gärna vilja vara 4 år en stund. Få vara så där spontan hela tiden, visa känslor från topp till tå, leva i en liten värld utan så mycket bekymmer.

ps. Vi passade såklart på att dansa lite på slottet också! ds.

Dagens tanke:

Varför minns man inte så mycket från när man själv var sådär liten?

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *