Dag 9 – Amazon Prime och Google Express

Hej!

Som jag saknar Amazon Prime och Google Express! I Kalifornien handlade jag i princip allt utom färskvaror online och beroende på var jag beställde ifrån så tog det vanligtvis mellan 1-2 dagar innan jag fick hem det jag beställt till dörren och det funkade 24/7! Amazon pressar priserna ordentligt, så det är dessutom billigare att handla online än vad det är i butik. Google Express har samma priser som i butik. Jag betalade inte någon fraktkostnad utan tjänserna jag använde hade en årsavgift (som jag lätt tjänade in när jag använde mig av dem). När något tog slut hemma, beställde jag enkelt det på nytt. Jag slapp springa och leta i olika butiker och jag köpte bara det vi behövde. På så sätt sparade vi både tid och pengar.

Sedan vi landat i Sverige har jag testat några online alternativ, men alla har olika begränsningar. Oftast måste jag gå till Konsum för att hämta ut paket och det tillkommer en fraktkostnad om man inte handlar för si eller så mycket. Jag måste dessutom beställa från olika ställen beroende på vad jag behöver. Det tar tid! Och överallt är det olika villkor och betalningsalternativ. Det är en djungel! Jag är dock glad för att det finns en möjlighet att handla matvaror online som funkar ok. Man måste dock beställa för mycket pengar för att slippa leveranskostnaden, men de levererar fram till dörren! Det går dock bara att få hemleverans tis-torsdag, så det gäller att skriva listor och planera för att det ska fungera.

Dagens tanke:

Hur lång tid det kommer att ta innan jag kan handla på motsvarande sätt i Sverige som jag gjorde i Kalifornien? Kommer det överhuvudtaget att bli möjligt?

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *