Dag 6 – Detox förberedelse

Hallå,

Jag sitter och uppdaterar förra årets höst-detox och det slår mig att jag måste göra en ordentlig research på bra svenska produkter och kosttillskott, då mycket av det jag använde förra året inte går att få tag på här i Sverige. Jag har lagt mycket tid på att hitta det bästa i Kalifornien som har hög kvalitet för en vettig peng och nu måste jag återigen göra samma sak här. Något som jag redan lärt mig är dock att generellt gäller (tyvärr) att det som är dyrast oftast också är det bästa. I det läget gäller det för mig att bestämma vilka produkter och kosttillskott jag verkligen behöver!

I höstens detox får följande produkter och kosttillskott medverka: Lokala, helst ekologiska råvaror (om det går att få tag på), proteinpulver från fisk eller ko, vitamin D, probiotika, CaMg, vitamin B-komplex och torskleverolja.

Det absolut viktigaste med en höst detox är dock inte vad jag stoppar i munnen, utan vad kroppen tar upp av det jag stoppar i mig. Jag kommer att utesluta allergener såsom gluten, mjölkprodukter, sojaprodukter, nötter, alkohol, koffein (och i mitt fall kokosnöt) för att kroppen ska få en rejäl paus. När dessa allergener senare kommer att introduceras igen kommer det att vara enkelt att se om jag har utvecklat någon överkänslighet mot någon av dem.

För att få bästa möjliga resultat måste jag också ta hand om mig själv under dessa veckor. Det handlar om att laga maten med stor omsorg, sova tillräckligt länge på nätterna, meditera och röra på mig under dagarna.

Men framförallt gäller det att vara förberedd och motiverad! Jag vet vilket grymt resultat det ger att detoxa och inser också att jag kommer att behöva ny energi under hösten, då jag inte längre är van vid höstmörker och busväder.

 

Dagens tanke:

Varför inte boosta med lite ny energi innan den gamla tar slut?

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *