Dag 2 – Prylar, Prylar, Prylar…

Hej igen,

Vi flyttade från Kalifornien i början av sommaren, fick nycklarna till vår nya bostad i juli och containern med prylar från USA kom i augusti. När vi flyttade till Kalifornien visste vi inte riktigt hur länge det skulle bli och vi hade ingen container i den riktningen inkluderat i vårt kontrakt, vilket gjorde att vi valde att magasinera en hel del prylar då (för 6,5 år sedan) och dessutom göra oss av med en del större möbler etc som inte skulle få plats i förrådet vi hyrde.

Så kom den där dagen då vi skulle börja gå igenom våra magasinerade prylar…Ca 50 kartonger som vi inte saknat särskilt mycket och som vi inte riktigt visste vad de innehöll. Vissa prylar åkte direkt till återvinningscentralen med frågan, varför har vi sparat det här? Andra saker krävde mer eftertanke. Efter veckor med näsan i flyttkartongerna, många vändor till återvinningscentralen och den lokala second hand butiken, kändes det som att vi kommit hyfsat på plats. Men för att få plats med allt från det gamla förrådet, krävdes det några vändor till IKEA också, för att köpa möbler att förvara prylarna i…

Vi tog semester en vecka, åkte och vandrade i fjällen. Klarade oss finfint med varsin ryggsäck med kläder, necessär och mat. Vi njöt alla av att bara vara, utomhus i den vackra naturen!

Måndagen efter kom containern! Vi som precis lyckats komma någorlunda på plats. Då var det dags igen! Ner med näsan i flyttkartongerna. En hel lastbil kom. Med vårt hem från Kalifornien. Hur skulle vi få plats med allt? Den frågan ställer jag mig fortfarande dagligen när jag sicksackar mellan uppackade prylar och kartonger.

Och då kan jag tillägga att jag brukar tänka igenom köp innan de genomförs och jag rensar regelbundet för att jag gillar känslan av att ha det som behövs hemma, men absolut inte samla på mig en massa onödigt. När man flyttar blir det så tydligt vilket materialistiskt samhälle vi lever i. Framförallt när det gäller barnens alla prylar. De leker eller använder ju inte ens en bråkdel av dem.

Dagens tanke:

“Hur mycket prylar behöver vi egentligen för att få en fungerande vardag?”

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *