Laga läckande tarm: Dag 29

Andra dagen med ägg i kosten igen. Har inte märkt någon negativ påverkan än, så förhoppningsvis fungerar ägg för mig. Jag kommer att maxa i helgen, så på måndag kommer jag att kunna utvärdera om det funkar eller inte. Det är riktigt kul att sitta ner och skriva igen, del 1 av 4 i min artikelserie om “Läckande tarm” är nu publicerad.

Det ska bli så skönt när dessa 30 dagar är över, för då får jag mer tid att skriva fler artiklar som inte nödvändigvis behöver innehålla bilder på vad jag stoppat i mig under dagen:-) börjar tröttna på att fotografera min mat varje dag!


Frukost

Exotisk Smoothie med blåbär


Mellis

2 st stekta ägg


Lunch

Örtbiffar med ugnsbakad sötpotatis och morötter


Mellis

Äpple, jordgubbar, kiwi


Middag

Honungsmarinerad kyckling med spaghettisquash

Ingredienser

800 gr kycklingfilé

0,75 dl honung

1 st citron

0,5 dl vatten

3 msk sojasås

2 msk äppelcidervinäger

4 st pressade vitlöksklyftor

1 tsk ingefära

Instruktioner

Pressa citronen och använd citronjuicen. Blanda allt utom kycklingen i en kastrull. Låt koka upp och låt koka i 5 min. Därefter läggs kycklingen i och kastrullen förvaras i kylskåp i minst 2 timmar.

DSC_0506

Stek eller grilla sedan kycklingen. Servera med spaghettisquash. Enjoy!

DSC_0508

Alla i familjen var nöjda! Ingen mat kvar till matlådorna dock…så imorgon får jag ställa mig och laga något annat till barnens lunchlådor. Fast det känns helt ok eftersom de gillade maten idag! Det här kommer att bli en standard måltid.


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *