Laga läckande tarm: Dag 25

En skön och solig dag! Börjar känna mig laddad för nästa steg i mitt projekt nu. Nästa vecka ska jag bland annat börja introducera ägg i min kost igen och det känns som att det kommer att hjälpa mig i köket. Framförallt med frukosten. Jag saknar fortfarande bra alternativ till frukost, eftersom jag har väldigt svårt att äta kött till frukost. Det funkar liksom inte. Det enda kött som jag tycker är ok att äta tidigt på morgonen är min nya favorit: örtbiffen🙂


Frukost

Hallonsmoothie


Lunch

Köttfärssås och spaghetti


Mellis

Äpple


Middag

Förrätt: Räk- och avokadosallad

Ingredienser

2 msk färskpressad limejuice

2 msk olivolja

1 dl färsk koriander

500 g räkor med skal

2 st avokado

1 l blandad sallad

Salt och peppar

Instruktioner

Skala räkorna. Hacka koriander, lägg i en skål, tillsätt olivolja, limejuice, salt och peppar. Blanda väl.

DSC_0493
Tillsätt räkorna. Låt ligga i marianden ca 1 timme. Dela avokado i små bitar och tillsätt sallad. Blanda allt väl i en skål. Enjoy!

DSC_0497DSC_0498

Huvudrätt: Ugnsbakad lax med basilika och avokadotäcke

Ingredienser

1 kg laxfilé

1 dl färsk basilika

3 st vitöksklyftor

1 st avokado

1 tsk kapris

1 st citron

1 msk olivolja

Havssalt

Instruktioner

Mosa en avokado med en gaffel i en skål. Pressa över vitlöksklyftor. Hacka i kapris och basilika samt rivet skal från en citron. Salta lätt.

DSC_0491

Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Bred ut avokadoblandningen på fisken. Häll över oljan. Stoppa in i ugnen i 175 grader 20 minuter eller tills fisken är klar. Enjoy!

DSC_0496

Det är gott med fisk. Tyvärr är barnen och mannen inte lika övertygande, men jag tänker fortsätta försöka få dem att inse tjusningen med fisk:-)


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:


 

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *