Laga läckande tarm: Dag 24

En stor skillnad sedan jag påbörjade detta projekt är att jag känner mig mycket piggare nu. Och det var ju ett av mina mål när jag startade. Det är skönt att jag märker skillnad, för det ger verkligen motivation att fortsätta äta mer hälsosamt, även framöver!

Detta projekt är ju inte tänkt att abrupt ta slut efter 30 dagar, jag ser det snarare som att dessa 30 dagar är ett test på många plan och att jag verkligen ger kroppen en paus från allt som skulle kunna skapa inflammation och irritation. Fortsättning följer även efter de första 30 dagarna, då ska t ex ägg, kaffe och choklad åter in i kosten, om min kropp tillåter.

Stay tuned! 🙂


Frukost

Blåbärs Smoothie 


Mellis

Äpple

 


Lunch

Spaghetti och köttfärssås


Middag

Köttbullar och squashpasta

Ingredienser

Köttbullar

800 gr köttfärs

¼ tsk havssalt

½ dl färsk oregano alt rosmarin och basilika

Squashpasta

1 kg sommar squash alt zucchini

1 msk havssalt

15 st vitlöksklyftor

3 dl svarta oliver

1 pkt bacon

2 dl färsk basilika

Olivolja

Instruktioner

Skär squashen alt zucchinin i väldigt tunna skivor. Lägg på hushållspapper och salta. Låt ligga i ca 60 min.

DSC_0484

Blanda köttfärs med salt och färska örter. Rulla till köttbullar. Lägg i en ugnsfast form, sätt in i ugnen på 200 grader, ca 15 min.

DSC_0474

Stek bacon krispigt. Låt kallna. Klipp i små bitar.

DSC_0485

Skölj squashen alt zucchinin i kallt vatten. Torka den torr med hushållspapper. Pressa vitlöksklyftor i en stekpanna med olja. Stek en kort stund innan squashen alt zucchinin läggs i. Stek ca 8 min tills det är al dente. Tillsätt hackade oliver, bacon och basilika. Enjoy!

DSC_0486

DSC_0489

Så mycket godare än vanlig pasta och det är verkligen kul att jobba med färger och nya smaker i köket. Barnen gillade köttbullarna, men föredrog vanlig glutenfri pasta framför squashpastan:-)


Kvällsfika

Frukt och bärsallad

 


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

 

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *