Laga läckande tarm: Dag 23

Barnen piggare nu, men äldsta dottern var hemma från skolan idag också. Tyvärr innebär mitt vabbande att jag inte hunnit skriva de artiklar som handlar om vad läckande tarm är  än. Men den som väntar på något gott…förhoppningsvis blir mina artiklar klara innan jag är i mål med dessa 30 dagar:-)


Frukost

Exotisk Smoothie


Mellis

Örtbiffar


Lunch

Bacon-Äpple Kanonburgare med tranbärsås


Mellis

Äpple


Middag

Spaghetti och köttfärssås

Ingredienser

Spaghetti

1 st spaghetti squash

2 msk olivolja

¼ tsk havssalt

Pesto

1 liter lätt packad babyspenat

0,5 dl olivolja

2 st vitlöksklyftor

en nypa havssalt

Köttfärssås

1 msk olivolja

400 gr köttfärs

1 msk blandade torkade örter

½ tsk havssalt

1 dl svarta oliver

Hemmagjord pesto enligt ovan

Instruktioner

Sätt ugnen på 220 grader. Dela spaghetti squashen på längden. Ta bort kärnorna. Lägg i ugnsfast form med den skurna sidan neråt. Tillsätt 1 cm vatten i den ugnsfasta formen. Stoppa in i ugnen ca 60 minuter.

DSC_0478

Ta sedan ut och gröp ur med hjälp av en gaffel. Salta och olja spaghettin lätt innan servering.

DSC_0479

 

Lägg babyspenat, olivolja, krossade vitlöksklyftor och en nypa salt i en mixer. Kör tills det ser ut som pesto. Klart!

Stek köttfärsen relativt hårt, utan att bränna den. Tillsätt örter och salt. Precis innan servering tillsätts hackade oliver och den hemmagjorda peston. Enjoy!

DSC_0475

DSC_0480

 

Wow, kan inte förstå att jag har missat spaghetti squash innan. Jag har nog bara ätit det ett fåtal gånger och jag kan inte minnas att det var så gott! Köttfärssåsen har en vuxen smak, så den gick inte riktigt hem hos barnen, tyvärr. Jag och mannen tyckte det här var ett toppenalternativ till den klassiska spaghetti och köttfärssåsen.


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *