Laga läckande tarm: Dag 18

Jag vet att jag börjar bli tjatig och enformig med mina frukostar, men det senaste året har jag druckit smoothies varje morgon och det är svårt att släppa den goda vanan. Jag känner att det är bra för mig och jag tycker att det är gott! Skillnaden nu är att jag inte använder mjölk-, kokos- eller sojaprodukter i mina smoothies. Kallt te fungerar alldeles utmärkt som substitut!

Jag hade ont i höften när jag vaknade, men det blev sakta bättre under dagen. Det har varit en aktiv dag, så slowcookern passade utmärkt. Tog en timmes lunch och passade på att sätta igång middagen då, så att det bara var att duka fram när det var dags för middag. Mycket smidigt!

 


Frukost

Exotisk Smoothie


Mellis

Färskpressad grapefrukt- och apelsinjuice

DSC_0412


Lunch

Grönsakssoppa med rökt kalkon

Äpple


Mellis

Mangoglass

Ingredienser

1 st frusen mango

1  st mango

Instruktioner

Låt den frusna mangon tina något, kör sedan allt i en mixer. Om det inte blir rätt konsistens, stoppa in i frysen ca 1 timme. Enjoy!

Mums! Enkelt och så gott! Lilltjejen och jag åt ikapp:-)


Middag

Mustig köttgryta

Ingredienser

800 gr grytbitar

3 st skivor bacon

2 st purjolökar

1 st guldbeta

6 st morötter

3 st selleristjälkar

2 st zuccini

10 st vitlöksklyftor

10 st svarta oliver

1 st lime

1 dl färsk koriander

0,5 dl färsk timjan

2 tsk havssalt

1 tsk gurkmeja

2 tsk ingefära

5 dl buljong

0,5 dl olivolja

Instruktioner

Stek bacon hårt. Lägg grytbitarna och bacon i slowcookern. Skala, dela och skär grönsakerna i bitar, lägg i slowcookern. Pressa över vitlök. Tillsätt oliver, kryddor och färska örter, samt buljong och olivolja. Riv över skalet av en lime.

DSC_0411

Sätt slowcookern på låg värme i 8 timmar. Enjoy!

En mustig och god gryta med välbalanserade smaker.


 

På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *