Laga läckande tarm: Dag 16

Det blev en vab-dag idag. Sonen hostig och hängig. Tur att jag hade leftovers i kylskåpet. Till middag lyckades jag fixa en mycket god och lättlagad lax med mangosalsa. Jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande, har boostat honom med probiotika, färsk frukt (kiwi och apelsiner) samt te och honung. Det borde göra underverk!


Frukost

Blåbärs Smoothie 


Mellis

Kött- och acornsquashgryta med päron och timjan


Lunch

Pad Thai med kyckling

DSC_0404


Middag

Ugnsbakad lax med mango guacamole

Ingredienser

800 gr lax

1 msk olivolja

2 msk färsk alt 2 tsk torkad timjan

2 msk färsk alt 2 tsk torkad basilika

1 st citron

Salt och peppar

Mango guacamole

2 st avokado

1 st mango

0,5 dl färsk koriander

½ st lime

Salt och peppar

Instruktioner

Lägg laxen i en ugnsfast form. Häll över oljan, rivet skal från en citron, timjan, salt och peppar. Stoppa in i ugnen i 200 grader ca 20 min, tills laxen inte längre är röd i  mitten och istället faller isär lätt när man delar med en gaffel. Pressa citronsaften över laxen om så önskas.

Gör under tiden mango guacamolen. Mosa avokadon i en skål. Skär mangon i små kuber och tblanda med avokadon. Tillsätt saften från ½ lime, salt och peppar. Låt stå i kylskåp tills laxen är klar. Enjoy!

DSC_0410

Jag älskar fisk och framförallt när den är så här lättlagad. Barnen är sisådär glada för fisk generellt, men tillsammans med glutenfri pasta funkade det bra idag.


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *