Laga läckande tarm: Dag 15

Jag är halvvägs igenom den tuffa delen av det här projektet! Det känns faktiskt underbart! Jag längtar efter kaffe och choklad och nu dröjer det inte länge innan jag får introducera detta i min kost igen. Det ser jag verkligen fram emot! Idag har det varit riktigt god mat på menyn. Om alla dagar ser ut så här har jag inga som helst problem att fortsätta äta på detta vis. Maten är både vacker att titta på, smakar fantastiskt och är nyttig! Och till på köpet mår jag alldeles prima:-)


Frukost

Exotisk Smoothie med blåbär

DSC_0406


Mellis

Örtbiffar


Lunch

Banangröt med stekta äpplen, hallon och kiwi

Ingredienser

1 st banan

1 st äpple

10 st hallon

1 st kiwi

1 nypa havssalt

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

2 msk smör

1 tsk honung

Instruktioner

Dela äpplet i små bitar, stek i smöret ca 10 min, tillsätt kardemumman och honungen. Blanda väl.

DSC_0400

Skala och dela kiwin i små bitar.

DSC_0399

Skala och mosa bananen i en stor djup tallrik, tillsätt havssalt och kanel.

DSC_0398

Blanda äpplet i bananmoset. Toppa med hallon och kiwi. Enjoy!

DSC_0401

Supergott! Supernyttigt! Superenkelt!


Middag

Pad Thai med kyckling

Ingredienser

800 gr kycklingfilé

5 msk olivolja

8 st vitlöksklyftor

6 msk fisksås

6 msk saft från lime

1 msk äppelcidervinäger

8 msk färsk koriander

6 st vårlökar alt 1 st purjolök

1 st broccoli

3 st morötter

Instruktioner

Dela kycklingen i små bitar och hacka vitlöken.

DSC_0403

Stek vitlöken i oljan ca 1 min, tillsätt sedan kycklingen. Stek tills kycklingen fått färg ca 5 min. Tillsätt fisksås, lime och äppelcidervinäger. Låt koka ca 5 min. Hacka lök i små bitar, skär morötterna i smala stavar och broccolin i små buketter. Tillsätt grönsakerna och woka ca 10 min. Tillsätt koriandern mot slutet. Enjoy!

DSC_0404

Mums, vad gott det blev! Alla åt och ville ha mer. Tur att David inte var hemma, då hade det inte blivit mat över till morgondagens matlådor:-)


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Kul att läsa Johanna! Så duktig du är och vilken karraktär du har. Jag klarar inte droppa kaffet, det är den lasten jag tycker är allra svårast

    • Tack Andrea! När jag väl bestämt mig för något är jag svår att stoppa!:-) Jag håller med om kaffet, det är tufft! Inte minst i sociala sammanhang, ganska trist att dricka örtte om jag ska vara ärlig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *