Laga läckande tarm: Dag 14

Ny vecka, nya möjligheter. En intensiv och uppbokad vecka väntar, så jag är så glad att min energi har kommit tillbaka, för jag behöver den mer än någonsin just nu. Jag är också väldigt nöjd att jag har kommit in i nya matlagningsrutiner inkl handling och planering.


Frukost

Exotisk Smoothie med blåbär och örtbiffar

Ingredienser

½ st banan

½ st avokado

2 st apelsiner

1 dl frysta blåbär eller jordgubbar

Några bitar färsk ananas

Några bitar färsk papaya

2 dl kallt te

Instruktioner

Skala och dela frukten i mindre bitar. Kör sedan allt i en mixer. Enjoy!


Mellis

Hallon och kiwi

DSC_0399

 


Lunch

Fisktacos med mangosalsa


Mellis

Banan

Ananas och papaya

 


 

Middag

Kött- och acornsquashgryta med päron och timjan

Ingredienser

1,5 msk olivolja

800 gr grytbitar

1 st gullök

6 st vitlöksklyftor

1,5 msk torkad ingefära

5 dl buljong

1 st acornsquash

¼ tsk kanel

½ tsk havssalt

2 st päron

1 msk färsk timjan

Instruktioner

Skala och dela acornsquashen, päronen och löken i små kuber. Lägg i en slowcooker. Pressa vitlöksklyftorna över. Lägg i grytbitarna. Tillsätt ingefära, kanel, salt och timjan. Blanda runt ordentligt.

DSC_0395

Häll över buljongen. Sätt slowcookern på låg värme i ca 7 timmar. Plocka upp köttbitarna, kör övrigt i en mixer till en slät sås, lägg tillbaka köttbitarna. Enjoy!

DSC_0396
Att köra såsen i en mixer är ett bra sätt att få i barnen mer grönsaker. Övriga familjen åt ris till denna måltid, själv åt jag grytan i en djup tallrik som en soppa. Kanel, vitlök och ingefära är grymt gott tillsammans!


Kvällsfika

Färskpressad grapefrukt- och apelsinjuice


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *