Laga läckande tarm: Dag 12 och 13

 

Vilken skön dag det blev! Vi blev spontaninbjudna till goda vänner och hon är mästerlig i köket! Middagen var en njutning som alltid när hon lagar äkta pakistansk mat från grunden. Maten är inte stark, men smakrik. Vi hade en uppbokad lördag, så det blev leftovers som låg till grund för lunchen. Den där slottssteken tar aldrig slut…


Frukost

Blåbärs Smoothie 

Örtbiffar 


Lunch

Slottsstekssallad 

 


Middag

Kyckling och sallad hos goda vänner

 


Kvällsfika

Fruktsallad



Dag 13 – En riktig hemmadag

En planerings- och handlingsdag. Det tar tid att sitta och söka igenom recept och dessutom hitta något som känns bra och som uppfyller de kriterium jag har just nu på min kost. Men nu är jag laddad inför nästa vecka och jag vet att det kommer att bli några riktiga höjdpunkter på matbordet.


Frukost

Blåbärs Smoothie 

Örtbiffar


Mellis

Äpple


Lunch

Slottsstekssallad med bacon och squash

Ingredienser

4 st skivor slottsstek eller rostbiff

3 st skivor bacon

2 st vitlöksklyftor

1 st squash

1 näve blandsallad

10 st svarta oliver

½ dl torkade tranbär

10 cm gurka

Olivolja

Salt och peppar

Instruktioner

Stek squashen och bacon tillsammans med vitlöken i ca 10 min. Tillsätt övriga ingredienser utom gurkan. Smaka av med salt och peppar. Skär gurkan i små bitar och servera till salladen. Enjoy!

DSC_0389

 


Middag

Fisktacos med mangosalsa

Ingredienser

Till salsan

1 st mango

1 st avokado

1 st vitlöksklyfta

1 st lime

⅛ tsk salt

Till fisktacos

½ tsk havssalt

¼ tsk ingefära

¼ tsk vitlökspulver alt 1st vitlöksklyfta

1 msk avokadoolja

400 gr torsk

4 st kålblad

2,5 dl sallad

1 st lime

10 cm gurka

Instruktioner

Skala och dela mangon och avokadon i små bitar. Blanda alla ingredienserna till salsan i en skål. Sätt in i kylskåpet emedan fisken fixas.

DSC_0393

Skär gurkan i små bitar och lägg i en skål. Lägg salladen i en annan skål.

Torka av fiskfileérna. Blanda havssalt, ingefära och vitlök i en liten skål. Vänd fileérna i kryddblandningen. Stek fisken i oljan ca 5 min per sida eller tills den lätt faller isär. Lägg i en skål och pressa saften från en lime över.

DSC_0392

Fyll ett kålblad med fisk, sallad, gurka och salsa. Enjoy!

DSC_0394

Oj, vad gott det var! Helt klart det godaste jag lagat de här dagarna! Maten gick hem hos äldsta dottern och mannen också. De små var dock inte lika förtjusta.


Kvällsfika

Ananas och papaya


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *