Laga läckande tarm: Dag 10

Wow, jag kan inte förstå att jag redan har hållit på med detta projekt i 10 dagar! Tiden springer iväg. Idag har det varit en bra dag. Magen är lugn igen och jag är glad att jag bestämde mig för att plocka bort alla kokosprodukter ur min kost. Jag har börjat sova bättre, men framförallt så vaknar jag upp och känner mig piggare. Snart är det dags att introducera mer rörelse på mitt schema också. Men det gäller att inte förändra för mycket på en och samma gång, då blir det bara pannkaka av allting och det är inte roligt att misslyckas med saker man bestämt sig för att göra. Då är det bättre att skynda långsamt och ta en sak i taget! Att bygga upp sin hälsa inifrån tar tid och det finns ingen quickfix!!


Frukost

Örtbiffar med sallad


Mellis

Äpple


Lunch

Fräsch kalkonsallad med oliver och kronärtskocka

Ingredienser

1 st näve blandad sallad

10 st svarta oliver

5 st inlagda kronärtskockor

½ st avokado

4 st skivor rökt kalkon

Olivolja

Salt och peppar

Instruktioner

Lägg upp allt på en tallrik och häll olivolja över. Salt och peppar efter smak. Enjoy!

DSC_0377

Superenkelt och jättesmarrigt. Me like!


Middag

Slottsstek med rostad butternut squash

Ingredienser

1 kg benfritt nötkött t ex fransyska

1 tsk salt

2 st gula lökar

2 st morötter

1 st lagerblad

5 st kryddpepparkorn

5  st svartpepparkorn

1 st liten burk ansjovisfileér (ca 6 st fileér)

1 msk vitvinsvinäger

2 dl vatten

Smör

2 st butternut squash

6 msk smör

2 msk honung

1,5 tsk salt

Instruktioner

Bryn steken runt om i smör i en stekgryta.

DSC_0378

Salta köttet på alla sidor. Stick in en köttermometer i stekens mitt. Skala löken och skär den i klyftor. Skala och dela morötterna. Lägg lök, morot, lagerblad, pepparkorn, ansjovis, vinäger och 1 dl vatten i grytan.

DSC_0380

Lägg på locket och efterstek köttet på svag värme ca 75 min. Vänd köttet efter halva tiden så att den andra sidan kommer mot grytans botten. Tillsätt resten av vattnet. Lägg på locket och fortsätt tillagningen tills termometern visar 75°. Tag upp steken och lägg folie över så att den håller sig varm.

Rostad butternut squash

Emedan steken eftersteks skala 2 st butternut squash, kärna ur och skär i tärningar.

DSC_0379

Smält smör i en ugnsfast form, lägg sedan butternut squashen i formen, salta och häll över honungen. Blanda väl. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 45 min.

DSC_0381

Sås

Plocka upp lagerblad och pepparkorn från stekgrytan. Häll grönsaker och sky i en mixer. Kör till en slät sås. Smaka av såsen med salt och peppar och späd med vatten om det behövs. Koka upp på nytt. Enjoy!

DSC_0382

Det här var gott! Uppskattades av hela familjen. Riktigt god husmanskost och butternut squashen var ett mycket gott tillbehör.


Kvällsfika

Blåbärssmoothie



 

På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *