Laga läckande tarm: Dag 8

Vaknade redan kl 6 efter 7 timmars sömn och kände mig pigg. Det har inte hänt på länge! Idag har jag tillbringat många timmar i köket och framför datorn. Börjar få kontroll på läget och har planerat veckan utifrån hur mycket tid jag har att stå i köket. Alla frukostar måste vara förberedda innan, det finns vare sig tid eller intresse att stå i köket och laga mat på morgonen. Det mesta av maten lagar jag eller åtminstone förbereder jag vid lunch, på eftermiddagen har jag ingen tid att stå i köket och middagen får inte ta mer än 30 min att fixa. Hela familjen äter middag tillsammans och oftast gör jag t ex pasta, ris eller potatismos som tillbehör åt barnen. Jag måste dessutom laga tillräckligt mycket, så det räcker till 3 matlådor dagen efter (här i USA skickar vi med matlådor till skolan resp dagis).

Idag har jag förberett och lagat Örtbiffar, Citronlax med ugnsbakad squash, Apelsinkyckling, Clubsallad med kalkon och Musselsoppa.

DSC_0368Frukost

Gurk- och Avokadosoppa

Färskpressad apelsinjuice


Mellis

Jordgubbar, hallon och ananas


Lunch

Clubsallad med kalkon

Ingredienser

2 st baconskivor

2 st squash

4 st skivor rökt kalkon

1/4 st avokado

1 msk olivolja

1/2 st citron

Salt och peppar

Instruktioner

Skär bacon och squash i små bitar, stek sedan i olivoljan ca 15 min. Skär den rökta kalkonen och avokadon i små bitar. Pressa citronsaft över. Blanda alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar. Enjoy!

DSC_0367

God och proteinrik lunch! Det går även bra att byta ut squashen mot t ex babyspenat eller annan sallad så går det ännu snabbare. Om bacon dessutom finns färdigstekt är detta en otroligt snabb, god och lättlagad måltid.


Mellis

Äpple


Middag

Citron Lax med ugnsbakad squash

Ingredienser

600 gr lax

1 st citron

Olivolja

Svartpeppar

Salt

1 st acornsquash

Honung

Instruktioner

Marinera laxen i citronsalt, olivolja och svartpeppar i ca 2 timmar.

DSC_0361

Dela acorn squashen på hälften, ta bort kärnorna. Låt den skurna sidan ligga uppåt på en plåt. Häll lite olivolja, honung och svartpeppar på.

DSC_0370 DSC_0371

Sätt in ugnen på 200 grader i ca 45 min. Acorn squashen är klar när den lätt delar sig när man skär med en gaffel.

När det är 20 min kvar på acorn squashen är det dags för laxen att tillagas i ugnen. Stoppa in plåten med den marinerade laxen och ta ut när den är klar.  Laxen är klar när termometern visar 60 grader alternativt när den delar sig lätt och inte är röd inuti. Enjoy!

DSC_0374

 

På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *