Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Lördagsmorgon. Många timmar i köket stod på dagens schema. Jag har inte längre lika ont i magen och det glädjer mig! Jag känner mig lättare i kroppen, men har fått energidippar under dagen. Det känns som att kroppen håller på att ställa om sig till riktig kost efter all julmat och intag av socker i överflöd.


Frukost

Fruktsallad

Lika delar blåbär, papaya, ananas

Örtbiffar

DSC_0279

God helgfrukost! Jag gillar att äta frukt till frukost. Örtbiffarna gjorde mig rejält mätt och jag höll mig mätt länge.


Lunch

Citron- och honungsrostad Kyckling

Ingredienser

4 st kycklingfiléer

½ st gullök

1 st skal från ekologisk citron

4-6 msk honung

Färsk mynta, finhackad

Olivolja

Salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med olivoljan. Skär kycklingen i små tärningar och placera i formen. Finhacka gullök och mynta samt riv citronskalet.

DSC_0327

Lägg detta på kycklingsbitarna. Tillsätt honung, salt och peppar. Rör om allt väl.

DSC_0329

Ställ in i mitten av ugnen i ca 45 min. Rör om vart 15:e min. Enjoy!  

DSC_0331

Det här var supergott! Jag åt kycklingen tillsammans med en halv avokado.


Middag

Pulled beef i slowcooker

Ingredienser

1.5-2 kg stek

2-3 st morötter

1 stor gullök

1 knippe färsk persilja

3 dl olivolja

Salt och peppar

Instruktioner

Skiva morötter och placera i botten på slowcookern. Salta och peppra steken innan den läggs ovanpå morötterna. Finhacka löken och lägg runtom steken. Klipp persilja över steken. Häll över olivoljan.

DSC_0325

Sätt slowcookern på “låg värme” och 8 timmar. Vänd steken efter 4 timmar. Ta upp steken och lägg på skärbräda. Steken är klar om den enkelt faller isär när man delar den med en gaffel.

Häll resterande innehåll från slowcookern i en mixer och kör det till en slät sås. Ta ca 2 dl av såsen och blanda med köttet. Servera med Rostad blomkål. Enjoy!

DSC_0332

Lättlagat och mycket gott! Uppskattades av hela familjen.


Kvällsfika

Frukt




Dag 6 – en dag i backen

Dagen började tidigt. All mat var redan förberedd och frukosten avnjöts i bilen innan första åket. Med i fickorna hade vi örtbiffar, äppelbitar och trailmix. När en hel dags skidåkning var över väntade Citron- och honungsrostad Kyckling (se recept ovan, lunch dag 5) och fruktsallad. En lång dag med bra mycket mat. Skönt att slippa äta någon tråkig hamburgare eller mexmat längs med vägen. Vi sparade både tid och pengar och smaklökarna slapp att bli uttråkade. Mätta och glada lämnade vi slalombacken tills nästa gång.

DSC_0349


Frukost

Gurk- och Avokadosoppa

Ingredienser

1 liter kycklingbuljong

2 st purjolökar alt salladslök

2 st avokado

½  st gurka

2 msk färskpressad citronsaft

Salt och peppar

Instruktioner

DSC_0330

Dela purjolöken i mindre bitar. Koka purjolöken i buljongen i ca 15 min. Låt svalna. Stoppa alla ingredienser i mixern och kör till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan kall. Enjoy!

 

På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *