Laga läckande tarm: Dag 4

Det har varit en tuff dag. Att det skulle bli svårt att ta bort kaffet det visste jag redan. Dock var jag inte beredd på att min mage skulle börja göra ont. Jag avvaktar några dagar till och om jag inte får bukt på det problemet, kommer jag att ta bort kokosprodukter ur min kost också. Jag vet sedan tidigare att de två första veckorna är de svåraste och att de positiva resultaten kommer att komma. Jag väntar tålmodigt och jobbar på i köket under tiden:-)


Frukost

Kokos Cornflakes

Ingredienser

8 dl strimlad kokos (stora kokosflingor)

0,5 dl vatten

1,5 tsk kardemumma

1,5 tsk kanel

1,5 tsk vaniljsocker

3 msk honung

Instruktioner

Blanda allt utom kokosen i en bunke. Tillsätt sedan kokosen. Blanda. Sprid ut över 2 bakplåtar med bakplåtspapper på. Grädda i ugnen 150 grader i 15 min. Ta ut plåtarna, rör runt ordentligt. Sätt in plåtarna igen i ytterligare 5 min. Stäng av ugnen, men låt plåtarna stå kvar 2-4 timmar eller över natten. Enjoy!

DSC_0311

Det här blev en favorit för min son som åt det i sin yoghurt! Jag åt blåbär och apelsin till. Gott att slippa äta så mycket protein till frukost.

DSC_0312


Mellis

Dipp med guldbetor

Ingredienser

2 st stora guldbetor

2 msk olivolja

2 msk vatten

0,5 msk äppelcider

0,5 st citron

1 st vitlöksklyfta

Salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela guldbetorna i bitar, lägg på en plåt och häll på olivolja. Blanda runt så att alla bitar har olivolja på alla sidor. Stoppa in i ugnen i 1 timme, rör runt var 20:e minut. Ta ut betorna och låt de svalna i 10 minuter. Förflytta dem till en mixer och tillsätt övriga ingredienser, smaka av med salt. Enjoy!

 Kan stå framme under dagen, så när suget sätter in är det bara att dippa en morot:-)

DSC_0315


Lunch

Leftovers, Klassisk köttgryta. Lika god som igår!

Huvudvärk! Ont i halsen. Espresso.


Middag

Snabb lax i ugn med wokande grönsaker

Ingredienser

600 gr lax

½ st hackad gullök

1 st burk vattenkastanjer

1 st broccoli

1 st vitlök

Olivolja

Salt

Färska örter såsom koriander, rosmarin och basilika

Instruktioner

Stoppa in laxen i en ugnfast form i 200 grader i ca 15 min med olivolja, salt och färska örter på. Laxen är klar när termometern visar 60 grader alternativt när den delar sig lätt och inte är röd inuti.

Stek löken i olivolja tills den börjar bli brun. Tillsätt vattenkastanjer, broccoli, vitlök och stek i ca 10 min. Smaka av med färska örter och salt. Enjoy!

DSC_0317

Middagen eller snarare laxen gick hem hos alla. Barnen fick glutenfri pasta till laxen. Woken var god och kan lätt varieras beroende på vad man har hemma.

DSC_0318


Kvällsfika

Papaya och ananas

Mums!


På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *