Laga läckande tarm: Dag 3

Första dagen utan kaffe och det har gått alldeles utmärkt! Saknar dock det sociala med att dricka kaffe och smaken såklart. Det finns inget bättre än en riktigt god espresso eller kaffe latte, tycker jag. Så mitt mål är att introducera denna dryck så snart mitt 30 dagars projekt är över (om min kropp tillåter…).


Frukost

Pumpkinsoppa med bacon

Det här var en bedrövlig upplevelse. Så dålig att jag väljer att inte ens publicera receptet. Och som jag slet i köket igår, för att bara kunna värma upp denna soppa till frukost idag. På pappret kunde den blivit god, men verkligheten visade något annat. Så kan det gå när Johanna försöker följa ett recept. Det finns en anledning till att jag vanligtvis inte använder recept. Och nu när jag testar nya väljer jag dem med omsorg och kryddar till dem lite extra för att det ska bli bra, men det blev fel ändå – jaja så kan det gå.


 

Mellis

Ett stort äpple och en näve trailmix, mums!


Lunch

Leftovers sedan igår Grönsakssoppa och Citruslax med Guacamole (blomkålen tog slut igår). Lika gott som igår och väldigt mättande.

Passade på att sätta igång Slowcookern efter lunch, så att även middagen kommer att bli lättlagad idag. Det gillar jag. Mat som laga sig själv! Och som är god dessutom:-)


Middag

Klassisk köttgryta

Ingredienser

1 kg grytbitar

5 morötter

6 selleri stjälkar

1 liten gullök

5 klyftor vitlök

3 lagerblad

10 pepparkorn

Buljong

Avokado olja

Salt o peppar

Färska örter

DSC_0305

Instruktioner

Bryn kött och grönsaker, stoppa i slowcookern i 4 timmar på hög värme.

DSC_0308

Ta bort lagerblad, pepparkorn och selleri stjälkar, dessa har gjort sitt jobb nu. Plocka upp köttbitar och hälften av grönsakerna, lägg i en kastrull. Övrigt häller du i mixern och kör till en slät soppa. Häll sedan mixer innehållet i grytan med kött och grönsaker. Koka upp och smaka av med salt, peppar och färska örter. Klart! Enjoy!

DSC_0309

Barnen och mannen fick potatismos till maten, själv åt jag grytan med babyspenat. Det smakade klassisk köttgryta, barnen och mannen uppskattade maten och gav den en 4:a (av 5).

Nu ska jag förbereda frukosten till imorgon. Vad det blir, får ni se i nästa post:-) Jag kan redan nu avslöja att det inte vare sig blir kalkonkorv eller pumpasoppa med bacon…

På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *