Laga läckande tarm: Dag 2

Dag 2 är avklarad. Den började sisådär, med en riktig besvikelse till frukost för att sedan avslutas med en supergod middag. Jag har varit extremt svullen i min mage under dagen och hade riktigt ont efter lunch. Jag vet att jag är känslig mot kokosprodukter, men har valt att behålla dessa åtminstone första veckan i min kost. Fortsätter magen att krångla kommer jag att plocka bort dessa produkter också. Jag har vanligtvis inte ont i magen, utan jag har andra symptom på en läckande tarm som jag kommer att beskriva i mer detalj i en separat bloggpost.


Frukost

Kalkonkorv

Ingredienser

1 kg kalkonfärs

1,5 tsk havssalt

1 msk vatten

Några nypor timjan

Några nypor svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg färsken på aluminiumfolie i en ugnssäker form, knåda in salt, vatten och kryddor i färsen. Rulla ihop färsen som en tjockkorv, slå in den i aluminumfolie och gör sedan små hål i denna. Stoppa in formen i ugen i ca 2 timmar. OBS Använd en termometer för veta när den är klar (72 grader). Skär upp i skivor och frys in. Enkelt att ta upp eller att ta med. Jag stekte kalkonkorven i kokosolja tills den var varm när jag åt den till frukost. Enjoy!

Jag hade förberett denna måltid innan, men använde inte kött termometer, så den var alldeles torr:-( Smaken var god och jag tror nog att den skulle ha kunnat vara en hit om jag bara tagit ut den i tid från ugnen.


Som mellis idag åt jag en banan. Enkelt att packa med i väskan. Och en kopp espresso…


Lunch

Jag tillbringade ca 2,5 timme i köket runt lunch för att förbereda lunch, middag, mellis samt frukost till imorgon. Det var kul, men tog för lång tid. Jag kommer att försöka laga mer mat när jag väl står i köket för att sedan enkelt kunna plocka upp från frysen de dagar jag inte har så mycket tid över.

Grönsakssoppa

Ingredienser

I liter buljong

3 seleri stjälkar

3 morötter

1 zuccini

1 guldbeta

5 vitlökklyftor

En näve babyspenat

Färsk persilja

Salt och peppar

Olivolja

DSC_0295

Instruktioner

Skär grönsakerna i mindre bitar, stek i stekpanna tillsammans med olivolja och pressad vitlök i ca 5 min. Häll sedan på buljongen och lägg i babyspenat och persilja. Låt koka ca 20 min. Ta upp hälften av grönsakerna och kör dessa i mixern till en slät puré.

DSC_0296

Häll tillbaka i grytan och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar, gurkmeja och olivolja. Enjoy!

DSC_0300

Snabblagad och mycket god soppa och egentligen kan du stoppa i de grönsaker du gillar och/eller har hemma! Att mixa grönsakerna är en hemlighet för att få soppan tjockare utan att behöva reda den.


Mellis

Trailmix

Ingredienser

1 näve bananchips

1 näve dadlar utan kärnor

1 näve kokosflarn

2 msk honung

2 msk kokosolja

Instruktioner

Smält kokosolja och honung. Tillsätt bananer, dadlar och kokosflarn. Förvara i burk i kylskåpet. Enjoy!

DSC_0297

Supergott och superenkelt! Bra att ta med i väskan och äta när man blir hungrig!Middag

Citruslax med rostad blomkål

Ingredienser

600 gr lax

2 st avokado

1 st gullök

1 st blomkålshuvud

1,5 st citron

1 st apelsin

3 st vitlöksklyftor

Salt, peppar

Olivolja, kokosolja

Persilja

Instruktioner

Marinera laxen i en ugnssäker form i olivolja, svartpeppar och saften från apelsinen i 2-3 timmar.

Rostad Blomkål

Sätt ugnen på 200 grader. Skär blomkålen i små buketter och sprid ut dem i en liten ugnsäker form. Blanda saften från citronen, men 1 dl olivolja och 1 dl kokosolja, svart peppar, havssalt och 3 pressade vitlöksklyftor. Häll blandningen på blomkålen och stoppa in formen i ugnen i ca 25 min.

Citruslax

Under tiden som blomkålen är i ugnen, hacka den gula löken grovt och stek den i kokosolja i ca 10 min. Den ska inte vara brun, utan bara genomstekt. När det är 15 min kvar på blomkålen stoppar du in laxen i ugnen. Laxen är klar när termometern visar 60 grader alternativt när den delar sig lätt och inte är röd inuti. Sprid ut löken på laxen och garnera med färsk persilja.

Guacamole

Mosa ihop två avokodo, tillsätt havssalt och saften från ½ citron.

DSC_0302

Enjoy!

Det här var en riktigt god måltid. Min man uttryckte det som det godaste han ätit på mycket länge!

På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *