Laga läckande tarm

Nytt år, nya möjligheter! Imorgon kommer jag äntligen börja leva som jag lär!

Det kommer först att bli 30 strikta dagar, då mitt fokus kommer vara att äta mat som är näringsrik samtidigt som den är antiinflammatorisk. Detta innebär bland annat att soja, mjölkprodukter, ägg, koffein och nötter kommer att elimineras ur kosten för att sedan en efter en testas och återinföras igen under februari, men bara om min kropp tillåter. Målet är att försöka förstå vilken/vilka av de eliminerade produkterna som inte fungerar för just mig, dvs att försöka förstå vad det är som ger mig inflammation och en läckande tarm. Beskrivning i detalj av denna metod kommer i en senare bloggpost.

Mina personliga mål med detta projekt är att börja må bättre och få mer energi, ge kroppen en paus från allt den inte borde få i sig samtidigt som jag ger mig själv en nystart. Jag vill också känna mer inspiration när jag kliver in i köket för att laga mat.

Jag kommer att genomföra detta projekt öppet och dela med mig av recept och erfarenheter på vägen – mer om mina tankar vad detta kan eller ska leda till i en senare bloggpost.

Min ambition är att skapa en meny som är enkel att följa och som även barn, klockan och plånboken uppskattar. Detta ser jag som den största utmaningen tillsammans med att skippa kaffet. Jag kommer att testa redan befintliga recept och såklart skapa nya, allt baserat på noga avvägda val av ingredienser. Att laga mat efter recept är något som jag i nuläget inte gör. Jag är ingen recepttjej helt enkelt, men ska försöka bli en…

Jag kommer dela med mig av min kunskap vad gäller mat och vad vi mår bra av att äta och vad som bör undvikas och varför under projektets gång.  

Jag vill testa hur stor förändring jag kommer att märka av genom att bara ändra kosten utan att köpa en massa kosttillskott. Senare under året kommer jag även att testa den meny  jag kommer att skapa nu i januari, tillsammans med kosttillskott för att se om det verkligen är en så pass stor skillnad att det är värt kostnaden (kosttillskott är dyrt, men snabbar på läkningen av tarmen, mer om detta i en senare bloggpost). Min teori är att jag kommer nå väldigt långt genom att “bara” lägga om kosten.

Jag kommer även ge tips på livsstilsförändringar som är viktiga för allmänt välmående, men nu tar vi ett steg i taget, så vi inte tappar fokus och motivation.

Jag kommer att hålla dig uppdaterad flera gånger i veckan på hur det går och jag hoppas ge dig inspiration att göra samma sak – för det är du värd! Hur bra kommer just DU att kunna må genom att lägga om din kost?

Under tiden som projektet “Laga en läckande tarm” genomförs kommer du att förstå mer varför och hur jag jobbar med att bygga upp hälsa inifrån och ut. Kommentarer och frågor är välkomna under projektets gång.

På återseende imorgon!


De senaste inläggen:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *