Babymassage för alla åldrar– så här enkelt, effektivt och mysigt är det!

När min äldsta dotter var nyfödd gick vi på babymassage tillsammans. En kurs på 8 veckor som jag har haft enorm nytta av i min familj. Jag har effektiviserat det jag lärde mig och använder i princip bara magmassagen idag, vilken funkar perfekt på samtliga familjemedlemmar! Den hjälper inte bara för magknip hos små bebisar utan också för att varva ner efter intensiva dagar med dagis/skola/jobb. Massagen hjälper mot både gas och förstoppning, det blir som en extra hjälp för tarmarna. Periodvis har vi haft en massagestund som en del av vår läggningsprocedur och då somnar barnen alltid mycket snabbare och sover dessutom lugnare hela natten. Så det är väl investerade minuter varje kväll. Och vill du att din partner ska somna snabbare så kan du ge honom/henne en omgång också:-)

Ta en titt på videon så kan du få se hur enkelt, effektivt och mysigt det är med babymassage!

Att tänka på:

– Fråga alltid om lov! (när det gäller magmassagen så är det ok att ge en lättare massage även om bebisen inte verkar gilla det (större barn och vuxna kan ju säga hur det känns), det kan vara gas som irriterar och då är det inte så skönt under själva massagen, men garanterat efteråt).
– Ta av blöjan/underkläder, alternativt se till att den/de sitter löst så att den/de inte hindrar massagen.
– Använd en bra massageolja, ekologisk med naturliga ämnen rekommenderas.
– Se till att dina händer är varma!
– Var inte för hårdhänt, lätta rörelser gäller. Dock inte så lätta att det bara kittlas, då fyller inte massagen den funktion som det är tänkt.
– Massera aldrig magen direkt efter en måltid.
– Musik/sång är mysigt i samband med massagen.

Enjoy!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *