6 grundläggande principer för en hälsosam livsstil – Inledning (1/6)

Detta är del 1 av 6 i min blogserie om de 6 grundläggande principerna för en hälsosam livsstil – följande artiklar ingår också i serien: Kost och Vätskebalans (2/6), Sömn (3/6), Positivt tänkande (4/6), Rörelse och Andningsteknik (5/6) och Diskussion (6/6).

Det är inte svårt att vara hälsosam, vital och produktiv – det är bara ett aktivt val som du behöver ta! När du sedan gjort ditt val behöver du veta vad du ska göra för att må bättre, eftersom det finns så många olika sätt, idéer och vägar att välja mellan. Av egen erfarenhet vet jag att du kan göra mycket för dig själv och din hälsa genom att följa de 6 grundläggande principerna som jag kommer att beskriva de kommande dagarna. De är lätta att förstå och bäst av allt är att de funkar!

De 6 grundläggande principerna, initierade av Paul Chek, utgår ifrån att skapa balans mellan yin och yang. Yin-principerna består av kost, vätskebalans och sömn emedan yang-principerna består av andningsteknik, positivt tänkande och rörelse. Du behöver ge var och en av de grundläggande principerna uppmärksamhet! Det är lättast att starta där du känner att du kan förändra något utan att det tar emot för mycket. Det kommer i sin tur ge dig motivation och energi att förändra även sådant som känns svårare att göra något åt till en början. Alla förändringar tar energi först, men när du ser resultaten kommer du få energi och motivation att göra ytterligare förändringar. Starta där motståndet känns lättast att övervinna och låt det ta tid. Gör inte för många förändringar på en och samma gång, starta med några stycken och fortsätt sedan därifrån.

 

yinyang

 

Jag kommer i följande artiklar att ge dig en översiktlig introduktion av de 6 grundläggande principerna. Det är väldigt viktigt att du lyssnar på din kropp och ditt sinne för att förstå vad just du behöver göra. Målet nu är att förstå vad de 6 grundläggande principerna innebär och hur du kan jobba med dem på ett effektivt sätt som funkar för dig. Utifrån den förståelsen är målet att må bra inifrån och ut. Jag uppmuntrar dig att spendera tid att studera de grundläggande principerna på egen hand när du förstått vad det handlar om. Och snälla, ifrågasätt vad jag skriver och gör din egen efterforskning eller kanske ännu enklare, testa och se om det funkar för dig också!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *